Snakebite Webinar

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην διαδικτυακή ημερίδα η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη του εργαστηρίου Γενικής Βιολογίας του τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ. και υπο την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ., το Σάββατο 10/12/2022 και ώρα 12:00 το πρωί.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM με θέμα “Snakebite from International & European Perspectives“. Η γλώσσα διεξαγωγής θα είναι η αγγλική. Η συνολική διάρκεια υπολογίζεται μεταξύ 60-90′.
Η ημερίδα θα εστιάσει στο Παγκόσμιο, το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό πρόβλημα των δαγκωμάτων από δηλητηριώδη φίδια. Ο στόχος της ημερίδας είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με το αντικείμενο των δηλητηριωδών δηγμάτων και των επιπτώσεών τους στη δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα θα γίνει εκτενής αναφορά στην ορθή ιατρική αντιμετώπισή τους. Τα δαγκώματα από δηλητηριώδη είδη φιδιών έχουν χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως κατηγορίας “Α” Παραμελημένη Τροπική Ασθένεια από το 2017. Οι αριθμοί ανέρχονται σε 1.8 – 2.7.000.000 κλινικά επείγοντα δαγκώματα το χρόνο. Από αυτά, 81.000 – 138.000 άνθρωποι καταλήγουν ετησίως.
Προσκεκλημένοι είναι δύο ομιλητές, ο υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ. Ηλίας Στραχίνης και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε θέματα δηλητηριωδών δαγκωμάτων, Sir David Warrell.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αποσταλεί μέσω email μετά την εγγραφή.
ΓΙα την ευκολότερη πρόσβαση στην ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή στο παρακάτω Link ώστε να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος ZOOM ή να σκανάρουν το QR στο Poster:
Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους και δωρεάν

Snakebite from International and European Perspectives.png
  • ΓΕΝΙΚΑ (699)
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΜΕΛΗ ΔΕΠ (221)
  • ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (102)
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ (115)
  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ (839)