ΚΛΙΝΙΚΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Καθορισμός ραντεβού για ιδιοκτήτες και επισκέπτες

Οι ιδιοκτήτες των ζώων έρχονται στις Κλινικές του Τμήματος Κτηνιατρικής ύστερα από συνεννόηση με τον κτηνίατρό τους ή με δική τους πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, η προηγούμενη συνεννόηση για τον καθορισμό ραντεβού θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής στην αίθουσα υποδοχής. Για να κλείσετε ραντεβού για εξέταση του ζώου σας, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2310 994403 (9:30-14:30) όπου θα σας διευκρινιστεί η μέρα και η ώρα εξέτασης του ζώου σας, με βάση το πρόγραμμα υπηρεσιών του προσωπικού της Κλινικής.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα ραντεβού για την Κλινική Ζώων Συντροφιάς.

Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

 • Εξωτερικά Ιατρεία: Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-12.00
 • Εμβολιασμοί: Παρασκευή 9.00-12.00
 • Η εσωτερική νοσηλεία των ζώων γίνεται στα δυο νοσηλευτήρια της Κλινικής, που λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση συμπεριλαμβανομένων των σαββατοκύριακων και των μονοήμερων ή ολιγοήμερων εορτών.

Σημειώνεται ότι δεκτά χωρίς ραντεβού γίνονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Η Κλινική Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. δέχεται ζώα συντροφιάς με νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις, που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση (επείγοντα περιστατικά), όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τις ημέρες των αργιών, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 10/9/2012.

Η λειτουργία της Κλινικής για επείγοντα περιστατικά είναι ως εξής:
– Κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 14:00 εως και τις 09:00 της επόμενης ημέρας
– Κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες όλο το 24ωρο

Επιστημονικές Μονάδες της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς

 1. Μονάδα Παθολογίας
 2. Μονάδα Χειρουργικής και Μαιευτικής
 3. Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας
 4. Μονάδα Εξωτικών Ζώων
 5. Μονάδα Ιπποειδών
 6. Μονάδα Απεικονιστικής Διαγνωστικής

Εκπαιδευτική αποστολή των Κλινικών

Πρωταρχική αποστολή των Κλινικών του Τμήματος Κτηνιατρικής, εκτός από την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας στα ζώα, είναι η εκπαίδευση των φοιτητών. Τα ζώα εξετάζονται από τους φοιτητές κάτω από την παρακολούθηση και την ευθύνη του ιατρικού προσωπικού της κλινικής. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε για την κατανόησή σας στο γεγονός ότι ο αναμενόμενος χρόνος παραμονής των ζώων στις κλινικές είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο σε ένα ιδιωτικό κτηνιατρείο ή κλινική.

 • ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
 • ΚΛΙΝΙΚΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
 • ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ