ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: “Παραγωγή του Αντιοφικού ορού, μία συνολική προσέγγιση” – “Antivenom Production: an integrated view”

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ημερίδα η οποία διοργανώνεται υπό την υποστήριξη του εργαστηρίου Γενικής Βιολογίας του Tμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ. και υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ. το Σάββατο 14/05 και ώρα 16:00.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM με θέμα “Παραγωγή του Αντιοφικού ορού, μία συνολική προσέγγιση” – “Antivenom Production: an integrated view“. Η γλώσσα διεξαγωγής της ημερίδας θα είναι η αγγλική. Η συνολική διάρκεια υπολογίζεται μεταξύ 60 – 90 λεπτών.

Η θεματολογία είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένη με εστίαση στο πρόβλημα των δαγκωμάτων από δηλητηριώδη φίδια και της αντιμετώπισής τους μέσω της χρήσης αποτελεσματικού αντιοφικού ορού καθώς και η ορθή διαδικασία παραγωγής του. Ο στόχος της ημερίδας είναι να καταφέρει να εξοικειώσει και να γνωρίσει στα ενδιαφερόμενα μέλη του ακαδημαϊκού χώρου του Α.Π.Θ. το αντικείμενο των δηλητηριωδών δαγκωμάτων και των επιπτώσεών τους καθώς και της ορθής διαδικασίας παραγωγής του αντιοφικού ορού. Τα δαγκώματα από τα φίδια έχουν χαρακτηριστεί εδώ και πολλά χρόνια επίσημα από τον ΟΗΕ ως κατηγορίας “Α” Παραμελημένη Τροπική Ασθένεια με 4.5 -5.4 εκατομμύρια δαγκώματα παγκοσμίως το χρόνο, 1.8 – 2.7 εκατομμύρια από τα οποία αποτελούν περιπτώσεις που οι ασθενείς αναπτύσσουν σοβαρά κλινικά συμπτώματα.
Ο προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Jose Maria Gutierrez Gutierrez, του Πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα και πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Κλοδομίρο Πικάδο, ίδρυμα που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αντιοφικού ορού παγκοσμίως.

Για την ευκολότερη πρόσβαση στην ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή στο παρακάτω link ώστε να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος ZOOM ή να σκανάρουν το QR code στο Poster :

https://forms.gle/qtY8tXNATYAy8FVL6

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους και δωρεάν.
  • ΓΕΝΙΚΑ (690)
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΜΕΛΗ ΔΕΠ (218)
  • ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (102)
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ (112)
  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ (829)