Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητές φοιτήτριες και Αγαπητοί φοιτητές,

Εύχομαι σε όλους καλή ακαδημαϊκή χρονιά με Υγεία και πρόοδο.

Την προσεχή Δευτέρα 5-10-2020 ξεκινούν, για τους περισσότερους, τα μαθήματα των χειμερινών εξαμήνων ακαδ.έτους 2020- 2021, σύμφωνα με τα ωρολόγια προγράμματα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Τα θεωρητικά μαθήματα θα διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ οι ασκήσεις, εργαστηριακές και κλινικές, θα διεξαχθούν δια ζώσης. Επιπλέον οδηγίες και πληροφορίες για τον καθορισμό των ομάδων και λεπτομέρειες για το ωρολόγιο πρόγραμμα θα δίνονται από τους διδάσκοντες και θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Η λειτουργία του Τμήματος Κτηνιατρικής υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι δύσκολη και απαιτεί την υπεύθυνη στάση όλων μας. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, ώστε στο τέλος να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια αυτή με επιτυχία.

Σας έχει κοινοποιηθεί έγγραφο οδηγιών για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19 και παρακαλώ όλους να το διαβάσετε προσεκτικά. Στο Τμήμα μας έχουν οριστεί οι Τοπικοί Υπεύθυνοι για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων και είναι οι συνάδελφοι κα Β. Σιάρκου, αναπλ.καθηγήτρια και ο κ. Μ. Πατσίκας, καθηγητής. Τηλέφωνα επικοινωνίας ή άλλες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Με γνώμονα την ασφάλεια όλων έχουν αποφασιστεί επιπλέον μέτρα στο Τμήμα, τόσο στα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης, όσο και σε αυτά των Κλινικών και του Κολχικού. Το προσωπικό καθαριότητας και στους τρεις χώρους έχει ήδη ενημερωθεί και διατηρεί συνεχώς τους χώρους καθαρούς, με τακτικές επισκέψεις. Τους ευχαριστώ θερμά για την προσπάθεια, αλλά και την προθυμία τους να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ασφαλή μας λειτουργία.

Η είσοδος στους χώρους άσκησης θα γίνεται από προκαθορισμένα σημεία. Για την Πανεπιστημιούπολη η είσοδος θα γίνεται μόνο από την κεντρική θύρα που βρίσκεται απέναντι από το φυλάκιο της εισόδου των οχημάτων και η έξοδος από προκαθορισμένα σημεία που έχουν σημανθεί κατάλληλα. Ο επισκέπτης (ΔΕΠ, φοιτητές, προσωπικό, άλλοι επισκέπτες) κατά την είσοδό του θα φορά υποχρεωτικά μάσκα, την οποία θα απομακρύνει μόνο μετά την έξοδό του από το κτήριο. Με τη βοήθεια του προσωπικού θα υπάρχουν οι σχετικές συστάσεις στην είσοδο. Για το κτήριο των Κλινικών θα λειτουργεί η είσοδος επί της οδού Σαπφούς. Επισημαίνεται, ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στον κεντρικό διάδρομο του κτηρίου των Κλινικών. Κατά την είσοδο όλων θα γίνεται θερμομέτρηση με τη βοήθεια θερμομέτρων υπερύθρων. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, η υπεύθυνη στάση μας είναι περισσότερο σημαντική. Όσοι από εμάς έχουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε ίωση, να αποφύγουμε την επίσκεψη στους χώρους εκπαίδευσης. Συστήνεται να παραμείνουμε στην κατοικία μας, να ενημερώσουμε τους Τοπικούς Υπεύθυνους και να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια,  εφόσον χρειαστεί. Στη φάση αυτή δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί το θέμα των απουσιών. Η διαφύλαξη της υγείας όλων είναι το ζητούμενο.

Για τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης απαγορεύεται για τους φοιτητές η χρήση του ανελκυστήρα. Είναι σημαντικό να το σεβαστείτε αυτό, καθώς δεν είναι μόνο το θέμα της ασφάλειας (οι ανελκυστήρες είναι σημείο κινδύνου για τις αερογενείς λοιμώξεις) είναι και η διευκόλυνση της λειτουργίας του προσωπικού του Τμήματος και κυρίως για την εφαρμογή καθαριότητας. Επίσης αποφύγετε την άσκοπη περιπλάνηση στους χώρους του Τμήματος. Οι αίθουσες διδασκαλίας θα παραμένουν κλειστές. Αναφορικά με τη λειτουργία του κυλικείου του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη, ενημερώνω ότι αυτή αναμένεται να ξεκινήσει περί το τέλος του Οκτωβρίου.

Τέλος, η επικοινωνία με την Γραμματεία θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά κύριο λόγο. Εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, αποφύγετε τη δια ζώσης επίσκεψη στους χώρους αυτούς.

Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του Τμήματος παραμένει στη διάθεσή σας για οτιδήποτε ζητηθεί.

Να είστε όλοι καλά!

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Καθηγητής Π. Φορτομάρης