ΟΜΑΔΕΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό αρχείο για τις ομάδες του Τμήματος.

Ελληνική Φοιτητική Ομάδα Κτηνιατρικής-Οδοντιατρικής

Picture1Η European Veterinary Dental Society (E.V.D.S) οργάνωσε ένα πρόγραμμα γνωριμίας των φοιτητών των Ευρωπαϊκών Κτηνιατρικών Σχολών με την Κτηνιατρική Οδοντιατρική. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το οδοντιατρικό τμήμα της μονάδας Χειρουργικής-Μαιευτικής της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ., με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Σεραφείμ Παπαδημητρίου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές και των δύο Τμημάτων Κτηνιατρικής της χώρας, κατά προτίμηση από το τρίτο έτος των σπουδών τους (δεν αποκλείονται φοιτητές του 1ου ή του 2ου έτους), ώστε να έχουν κάποια επαφή με την κλινική πράξη στα ζώα συντροφιάς.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η συνεχής επιμόρφωση και η διεύρυνση των γνώσεων των φοιτητών στο αντικείμενο της Κτηνιατρικής Οδοντιατρικής. Στα πλαίσια αυτά θα οργανώνονται και θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση εκδηλώσεις όπως ημερίδες ή εργαστηριακές ασκήσεις (wet-labs), τις οποίες επιστημονικά θα υποστηρίζει το οδοντιατρικό τμήμα της Κ.Ζ.Σ. του Α.Π.Θ., αλλά και η E.V.D.S . Επίσης, από το πρόγραμμα ενθαρύνονται οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των ομάδων που θα σχηματιστούν σε διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη και η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των ομάδων.

Στη διεύθυνση της ιστοσελίδας της Ε.Φ.Ο.Κ.Ο. θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις που αφορούν την ομάδα, τις δράσεις της, καθώς και θέματα σχετικά με την Κτηνιατρική Οδοντιατρική.

Οι φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Ε.Φ.Ο.Κ.Ο. θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση με τα στοιχεία τους (όνομα, επίθετο, έτος φοίτησης, Τμήμα, email) στο group του facebook. Στην «περιγραφή» της ομάδας βρίσκεται link το οποίο παραπέμπει στην αίτηση, για την οποία χρησιμοποιείται η πλατφόρμα “GOOGLE Docs”, στη συνέχεια η αίτηση προωθείται στο Δ.Σ. για έγκριση.

Ομάδα Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ο.Π.Α.Ζ.)

logo_opazΗ ομάδα περίθαλψης άγριων ζώων λειτουργεί στο χώρο των Κλινικών της Κτηνιατρικής σχολής Α.Π.Θ. υπό την καθοδήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Αναστασίας Κομνηνού και την εθελοντική συμβολή των φοιτητών της σχολής. Σκοπός της ομάδας είναι η περίθαλψη, η νοσηλεία και η αποθεραπεία ειδών της άγριας πανίδας της χώρας μας. Μετά την ίαση, τα ζώα είτε μεταφέρονται σε κέντρο επανένταξης, είτε απελευθερώνονται απευθείας στο φυσικό περιβάλλον, όπου και ανήκουν.

Ομάδα Ποδοσφαίρου

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Τμήματος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, και με την οργάνωση και την προσπάθεια των τελευταίων ετών έχει ανακυρηχθεί πρωταθλήτρια στο εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Α.Π.Θ. για τις χρονιές 2008 και 2009.

Ομάδα Καλαθοσφαίρισης

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Τμήματος δραστηριοποιείται εδώ και 11 χρόνια, με επιτυχίες στα πρωταθλήματα του Πανεπιστημίου (top 8 – 2005/2006, top 16 2011/2012, top 16 2013/2014, και καταγραφλη 2 ρεκόρ την περίοδο 2012/2013).

IVSA Θεσσαλονίκης

Η IVSA ειναι η Παγκόσμια Οργάνωση Φοιτητών Κτηνιατρικής που έχει ως βασικό σκοπό να ωφελεί τα ζώα και τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Στη Θεσσαλονίκη δρα ενεργά απο το 1992 παράρτημα της κεντρικής IVSA ονόματι IVSA Thessaloniki, που από το 2012 αποτελεί κομμάτι της IVSA Greece, μαζί με την IVSA Thessaly του Τμήματος Κτηνιατρικής της Καρδίτσας.

Η IVSA Thessaloniki δρα σε διάφορους τομείς όπως επιστημονικούς (ημερίδες, σεμινάρια κ.α.), ψυχαγωγικούς (εκδρoμές, πάρτυ, προβολές ταινιών), ενημερωτικούς (εκστρατείες ενημέρωσης κοινού, street actions κ.α.), εκδίδει το φοιτητικό περιοδικό “ο Αδέσποτος”, πραγματοποιεί ανταλλαγές με φοιτητές του εξωτερικού (ομαδικές ή ατομικές, πρακτική άσκηση κ.α.), εφαρμόζει-προωθεί-συμμετέχει στα διάφορα προγράμματα της παγκόσμιας IVSA (υποτροφίες, global events, παγκόσμια συνέδρια κ.α.) και τέλος συδνιοργανώνει ετησίως το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς: το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής (περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://psfk.snack.ws/, όπου υπάρχουν πληροφορίες και για παλαιότερα συνέδρια).

Τέλος συμμετέχει ενεργά κατα καιρούς στο Παγκόσμιο Διοικητικό ΣΥμβούλιο, τη Παγκόσμια Γραμματεία ή τις Παγκόσμιες Επιτροπές (SCOH, AWC, SCoMTEE κ.α.).

logo_ivsaΤο ιστολόγιο της IVSA (International Veterinary Student Association) Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών Κτηνιατρικής για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ομάδα.

AEGEE

Η AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de l’Europe – European Students’ Forum) είναι μια εθελοντική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική οργάνωση, ανοικτή σε φοιτητές όλων των σχολών. Στόχος της είναι η προώθηση της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης και η συνεργασία και επικοινωνία χωρίς σύνορα μεταξύ των φοιτητών. Δραστηριοποιείται σε τομείς όπως τα Θερινά Πανεπιστήμια και την οργάνωση Συνεδρίων.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στις διευθύνσεις www.aegee-thess.gr, www.aegee.org, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση aegee-thess@hotmail.com.

Αναδημοσίευση σε: Twitter, Facebook | Permalink